Het is altijd zo dat mensen genieten van sfeervolle achtergrondmuziek. Klassieke muziek is eeuwenoud. De meeste van ons luisteren tot de dag van vandaag nog steeds naar klassieke artiesten. Daarom zijn klassieke artiesten zo belangrijk, zodat wij van elke prachtige klank die zij bespelen naar kunnen luisteren. Klassieke muziek is om van te genieten en er ontzettend veel invloedrijke componisten die klassieke muziek wereldwijd hebben ter bracht.
Geschiedenis van klassieke muziek
De geschiedenis van klassieke muziek begon in het (midden)-oosten en werd daarna rondom het oude Griekenland overgenomen. Er was weinig bewaard gebleven van belangrijke componisten, toch had klassieke muziek ontwikkeling gehad tijdens de Oudheid. Pythagoras stelde zijn diatonische toonladder samen met zuivere reine kwinten. Naast dat was Aristoxenos de eerste persoon die onderscheid maakte tussen verschillende tonen.
In de vroege middeleeuwen was er ook sprake van ontwikkeling van klassieke muziek. Klassieke muziek werd gebonden aan kerkmuziek. Hieruit ontstonden hele andere melodieën die waarschijnlijk uit Azië afkomstig zijn. Toch veranderde de melodieën met de tijd. In de middeleeuwen was er slechts sprake van enkele vernieuwingen, zoals de polyfonie. Dat zijn klanken, geluiden en stemmen. Dat is wat men verstaat onder muziek. Tijdens deze ontwikkelingen ontstond er ook een nieuw beroep voor klassieke muziek: componist. Er waren grote verschillen tussen melodieën gecreeërd.
In de renaissance waren er ook muzikale ontwikkelingen, want daar was het meet 'open' daarnaast was er ook meer aandacht ontstaan voor de opbouw van de teksten. Maar in de tijden van de barok kreeg de muziek nog meer veranderingen. Vivaldi is een bekende componist uit deze tijd. Na de barok kwam het classicisme, dit was de klassieke tijd. De muziek uit deze tijd was strakker en had geen overbodige versieringen. De klassieke artiesten wilden de muziek makkelijk maken. Mozart was in die periode een bekende klassieke artiest. Na de klassieke tijd begon rond 1810 de romantiek. Dit is een stijl met meer noten en moeilijkere ritmes. Er is ontzettend veel drama en emotie te horen en alles draait om mensen hun emoties, fantasie, denkwijze en de natuur.
In de 20e eeuw had klassieke muziek een brede variate. Tenminste de Europese klassieke muziek. Veel kinderen uit de 20e eeuw zitten op een muziekschool. Zij leren een instrument bespelen, bijvoorbeeld piano. Muziek maken vinden zij leuk. Dus er zijn meer klassieke artiesten in opkomst, voor in de toekomst.
Klassieke artiesten boeken voor uw huwelijksaanzoek of bijeenkomst
Dat kan! U kunt bij Evenses klassieke artiesten boeken die tijdens uw huwelijks, bijeenkomst of feest sfeervolle en adembenemende achtergrond muziek bespelen. Dit is perfect voor als u een bepaalde 'aesthetic' wilt. Wij hebben een breed portfolio aan klassieke artiesten. Vind bij ons een klassieke artiest die het best bij u past. Evenses regelt dit graag voor u. U kunt ook contact met ons opnemen.
Daarnaast kunt u bij ons ook meer boeken: