De 5 redenen waarom ieder feest een zweefmolen moet hebben

zweefmolen.jpg

Zweefmolens zijn leuk en ze zien er mooi uit. Dat wisten we al. Maar dat werkelijk elk type feest er leuker van wordt als je een zweefmolen huurt weet nog niet iedereen. Het is net als met geroosterd amandelschaafsel. Daar wordt ook alles altijd nóg lekkerder van. Of het nu gaat om een stukje vlees, vis of groenten, taart of toetjes. Zelfs een bruine boterham met kaas. Werkelijk alles. Zo is het dus ook met zweefmolens. Dus of het nu een bruiloft is of een bedrijfsfeest, je wil een zweefmolen. Hieronder lees je precies waarom je op je volgende feest een zweefmolen huurt.

1. Pure magie

Liefhebbers van het theaterfestival De Parade weten het. Natuurlijk draait De Parade om het theater, maar de gezelligheid er omheen (of eigenlijk die er tussenin) is een onmisbaar element van het succes. De zweefmolen is al jaren het middelpunt. Letterlijk. Hij staat niet zonder reden midden op het terrein en is omringd met gezellige biertafels en banken. De vele restaurants met lekker eten en de theaters staan er losjes omheen.

De zweefmolen heeft ook een bepaalde magische uitwerking. En de allerlaatste zweef op zondag… het is het absolute slotstuk. De laatste zweef gaat namelijk dubbel zo hoog en dubbel zo hard. Er is muziek en de rookmachine gaat op volle kracht aan. Alleen de mannen van de zweefmolen weten precies hoe laat die laatste ronde van de zweefmolen is. Maar één ding weet iedereen wel zeker: Het is het afscheid van twee weken leven in een sprookje. Dat wil je en jij bent bepaald niet de enige die dat wil.

Zweven is leven. Ook voor kinderen. Juist voor de kids. Zelfs de ouders van kinderen worden langzaamaan gek van de spanning. De laatste zweef is op die laatste zondag een paar uur vroeger dan op alle andere dagen en dus mogen de kinderen er in. Een meisje van 6 staat in de rij voor de zweefmolen en ze is bijna misselijk. Niet (alleen) van die twintig poffertjes en twee grote roze suikerspinnen, maar vooral van de spanning. Ze weet dat ze misschien net te vroeg in de rij is gaan staan. Of juist net te laat. Er zijn maar iets van twintig plekjes in de zweefmolen. Als ze die laatste ronde mist zou dat betekenen dat de laatste ronde van de zweefmolen net voor haar neus zou sluiten. Dan zou ze een heel-jaar-lang-moeten wachten om weer te mogen. Help.

De mannen van de zweefmolen kennen hun vaste zwevers en zijn al dagenlang met vragende kinderoogjes aangekeken. Mag ik straks die laatste ronde mee? Ze zeggen natuurlijk resoluut dat ze dáár niet aan mee doen en dat iedereen dezelfde kans heeft om in die laatste zwevende ronde te zitten. Iedereen is namelijk gelijk. Maar dat is niet zo, want sommige mensen zijn nog iets gelijker. Wie het allerliefst in de laatste zweef wil solliciteert al dagen van tevoren naar een signaal. Het meisje van zes krijgt dan ook een discreet knikje: ‘kom maar moppie, nu in de rij gaan staan.’

Dit gevoel wil je toch overbrengen op je feest?

2. Spektakel voor jong...

Wie ooit in een zweefmolen is geweest kent het gevoel van de nostalgie. De oude houten draaimolen met de spiegels en de ornamenten heeft een bijzondere aantrekkingskracht. De hypnotiserende muziek, het verre uitzicht, het gevoel van de hoogte. Je vliegt lekker hard met de beentjes door de lucht en je geniet volop. Als een vogel in het luchtledige. Maar je kunt alsnog wel gewoon met elkaar lachen en praten. Dat is iets wat in de botsautootjes of de achtbaan toch nét even anders is.

Stel je voor: Een leuke vent ontmoet een knappe jongedame op een bruiloft. Het nichtje van de bruidegom had hem ook al lang opgemerkt en de eerste blikken zijn al uitgewisseld, maar moet hij niet op haar af stappen? En… wat zeg je dan eigenlijk? Zou hij op Happn zitten? Op de telefoon kijken kan natuurlijk niet en dat is maar goed ook. De man laat zich meeslepen door de romantiek van de dag, haalt adem en stapt op haar af. Wie weet, zegt hij, staat er ooit op onze bruiloft ook wel een zweefmolen. Of hebben ze die niet in Zuid Italië? Ze lacht: ‘Laten we deze eerst maar eens uitproberen dan’.

Zweven is ook gewoon hot . Geen hipster die niet op de polaroid gezet wil worden met z’n krulsnor, bretels en de verse puntschoenen van de vintage winkel. En die schoenen komen nog eens een keertje goed van pas ook. De ware fan kent namelijk de truc-met-de-schoenpunt wel. Zet je die schoenpunt exact op het juiste moment op de grond, dan ga je harder en hoger dan alle anderen. Instagramwaardige foto’s gegarandeerd.

3. …En spektakel voor oud

De oude man wordt door zijn kleinkinderen overtuigd om ook in te stappen. Hij wil eigenlijk niet meedoen aan al die heisa. Zijn rug is ook al niet meer zoals die jaren geleden was. Wat denken ze eigenlijk? De man is al 74 jaar oud. Maar ja, als er iemand is die hem altijd om kan praten, dan zijn het zijn lieve kleinkinderen wel. Hij kan ze niks weigeren. En daarbij weet hij door schade en schande inmiddels wel hoe kort het leven is. De kleine Tirza roept met veel enthousiasme: ‘Kom op opa, ga met ons mee’. En hij doet het! Hij sluit zijn ogen in de lucht. Herinneringen aan de lokale kermis van vroeger herleven. De klap op de bel die de start verraadt. De zoete geuren van de kermis en de mooie meisjes. Zijn kleinkinderen lachen en opa voelt zich weer heel even jong.

De zweefmolen is er voor iedereen.

4. Girls’ night out

Thank god it’s Friday. Sorry boyzz, jullie mogen niet mee. Het is ladiesnight. Vanavond is het jouw avond en al je dinnies zijn op hun mooist. De hakjes, pakjes en de lakjes zijn dik in orde. Naar de bar voor twee Cosmopolitans, een Hugo en een Sex on The Beach. Selfies worden rijkelijk opgepimpt met Instagram filters. Het mag allemaal, vanavond gaan we compleet over the top. Jullie willen zien en vooral gezien worden.

Wat is er dan beter dan rondjes draaien, hard gaan, hoog gaan? Je hoopt in het voorbij gaan nog even extra aangezwengeld worden door een gespierde vent met een tanktop. En dat die vent dan een beetje stinkt naar zweet, ach ja dat hoort er toch gewoon bij.

Een beetje flirten met de mannen naast de zweefmolen is natuurlijk wel aan te raden. Ze zijn er gevoelig voor en trekken naar hartenlust aan de voorbij vliegende karretjes. Je haren wapperend door de wind. Niet alleen de mannen van, maar ook naast de zweefmolen hebben dat allang opgemerkt en je geniet er met volle teugen van. Natuurlijk wist je dat er deze avond gezweefd ging worden en dus heb je speciaal voor de gelegenheid je mooiste broek aangetrokken. Een rokje maakt het namelijk net té gezellig voor de omstanders.

Girls just wanna have fun.

5. Netwerken, het is soms net werken… Of toch niet?

Wanneer je aan netwerken denkt, besef je waarom het een werkwoord is. Al snel bekruipt je het gevoel van een receptie-achtige omgeving waarbinnen mensen in zakelijke kleding van de één naar de ander hoppen, om kaartjes rond te delen en hun elevator pitch af te steken. Het is niet bepaald een inspirerende gedachte. Terwijl netwerken juist gaat om het leggen van betekenisvolle verbindingen. Zoals je die met je vrienden hebt eigenlijk. Om die connectie op een dergelijke bijeenkomst te benaderen heb je een mate van onbevangenheid en doortastendheid nodig die niet iedereen heeft. Niet iedereen netwerkt als vanzelf. Er zijn zat mensen die er als een berg tegenop zien.

Het huren van een zweefmolen werkt voor netwerkers als een smeermiddel. Want netwerken is iets dat je eigenlijk altijd wel doet, maar meestal onbewust. Elke sociale omgangsvorm is een vorm van netwerken. Je netwerk is niet alleen wie je op LinkedIn hebt, maar ook je voetbalteam en de buurvrouw. Natuurlijk is de zweefmolen meestal omringd met bier- of statafels met daaraan mensen die een lekker drankje nuttigen of een hapje eten. Het is vaak de mooiste plek van het feest of het festival, in ieder geval relaxter dan met de elleboog op de (natte) bar. Het is natuurlijk ook een drukke plek. Voor je het weet zit of sta je naast een gesprekspartner, waarmee je informeel in gesprek raakt.

Hoe vaak ga je eigenlijk met een onbekende in een attractie? Normaal doe je dat helemaal nooit, maar in de zweefmolen moet je haast wel. Die stoeltjes zijn voor twee personen en ze moeten goed gevuld worden. Of mogen goed gevuld worden, het is net hoe je dat ziet. Een gesprek ontluikt. “Hoi mijn naam is Yorick, wie ben jij?” De molen zwiept voort en je bril vliegt bijna van je neus. Pfoeh, dat had een gebroken bril kunnen opleveren, maar het ijs is in ieder geval al lang gebroken. Voor je het weet raak je in  gesprek met je nieuwste zakelijke of persoonlijke relatie. En het is net of het helemaal vanzelf is gegaan.

Zweef voor je leven, vang op die businesscards.

Wist je dat een zweefmolen al te huur is vanaf €495,- via Evenses? En wist je ook al dat Evenses alle entertainment voor het feest van je dromen kan verzorgen. Een DJ, Dixieband of Jazz-artiest, maar ook een fotobooth, casino of een cocktailbar behoort tot de mogelijkheden. Kijk maar eens op www.evenses.nl. Graag tot snel!



Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

WhatsApp